Muziekwinkelier Henri Goosen overleden

maandag 10 januari 2011 - 15:43

Platen/cd-winkelier Henri Goosen is op 2 januari op 71-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Maastricht.

Goosen had een muziekwinkel onder eigen naam aan de Jodenstraat in Maastricht totdat een herseninfarct hem het spraakvermogen ontnam. Noodgedwongen moest hij zijn zaak sluiten. Dat gebeurde op 1 januari 2002.

Goosen kreeg de muziek met de paplepel ingegoten. In zijn ouderlijk huis in ´s Hertogenbosch groeide hij op te midden van muziekinstrumenten, bladmuziek, geluidsapparatuur en lp´s. Goosen startte in 1962 in de Wyckerbrugstraat in Maastricht zijn eerste winkel, maar kon naderhand met support van audio-importeur Tempofoon verhuizen naar het gerestaureerde Stokstraatkwartier waar hij twee speciaalzaken exploiteerde: één in hifi en één in platen. Vervolgens was hij jarenlang actief met een platenzaak in de Muntstraat.

Goosen deed verder alles voor artiesten waarin hij geloofde. Daarmee droeg hij bij aan het succes in Nederland van the Academy of St. Martin-in-the-Fields. Maar ook haakte hij enthousiast in op de introductie van artiesten als Paolo Conte en Reinhard Mey. Ook zette hij zijn schouders onder regionale plaatproducties als de Mastreechter opera comique Kapitein van Köpenick en Trijn de Begijn.