CNR gaat in België aan de slag met Caro Emerald

vrijdag 24 juni 2011 - 08:50

Grandmono Records, het muzieklabel van Caro Emerald, gaat een samenwerking aan met CNR Entertainment voor de Belgische markt.

De Nederlandse zangeres maakt op dit moment furore in een groot aantal Europese landen, waaronder Engeland en Duitsland (waar haar album Deleted Scenes From The Cutting Room Floor inmiddels met goud is bekroond). In de Official UK Albums Top 100 staat de cd op 8.  In Nederland staat de teller inmiddels op 275.000 units.

“In België hebben we het succes dat we in andere landen hebben nog niet kunnen evenaren”, aldus Bert Meyer, die verantwoordelijk is voor de internationale exploitatie van Caro Emerald. “Vandaar dat we op zoek zijn gegaan naar een lokale partner en zijn verheugd die in CNR België te hebben gevonden."

Het Belgische label heeft grote plannen met Emerald en heeft inmiddels ‘een forse mediacampagne’ opgetuigd. Tom De Meijer, managing director CNR België: "Wij zijn natuurlijk zeer trots om met Caro en Grandmono te mogen werken in België. Alhoewel de plaat hier al een tijdje uit is, zijn wij ervan overtuigd deze artieste zeer succesvol te gaan maken in ons land."

Maarten Steinkamp, managing director CNR Benelux voegt toe: "Ik heb jaren met Bert bij SONY BMG gewerkt op gebied van de ontwikkeling van Europees repertoire en het is geweldig leuk nu weer zo'n mooi project samen te doen. Caro is hard op weg om in Europa een miljoen units te verkopen. Daar is maar één woord voor: briljant."

Foto Caro Emerald: Adrie Mouthaan