Sabrina Starke verhuist naar 8Ball

maandag 05 december 2011 - 15:28

Zangeres Sabrina Starke heeft een handtekening gezet voor tenminste twee albums bij 8Ball Music.

De tweevoudig Edison-winnares werkt de komende maanden aan haar nieuwe album, waarvan de release gepland staat voor het voorjaar van 2012. Starke tekende in 2008 een deal met Blue Note. Op dit jazzlabel van EMI zijn de twee albums Yellow Brick Road (bekroond met platina) en Bags & Suitcases. Momenteel is ze te horen in het nummer Meer Kan Het Niet Zijn, een samenwerking met BLØF. 

Naast een regulier album gaat Starke volgend jaar tevens een album opnemen met het Metropole Orkest. Tweevoudig Grammy Award-Vince Mendoza vroeg haar tijdens de laatste Edison-uitreiking of zij een samenwerking met de Amerikaanse dirigent en arrangeur wilde aangaan in combinatie met het Metropole Orkest. Daarvoor gaat ze werk van Bill Withers vertolken.

Starke: “Dit is weer een nieuwe fase in mijn carrière. Vol energie en inspiratie ga ik verder bij 8ball. Op het nieuwe album zal dit ook terug te horen zijn. Het zal een mix worden van soul, pop, hiphop en reggae/ska. De vibe is vooral uptempo en positief. Ik kan niet wachten.” 

Foto: Richard Sinte Maartensdijk