Alberdingk Thijm naar Sky Radio; Trik vertrekt

donderdag 26 januari 2012 - 11:34

Philip Alberdingk Thijm is per direct aangesteld als ad interim bestuurder van Sky Radio Group. Ceo Ab Trik vertrekt ‘vanwege een verschil van inzicht over het te voeren beleid’.

Dit heeft Sky Radio-eigenaar Telegraaf Media Groep bekendgemaakt. Alberdingk Thijm heeft zowel in de Verenigde Staten als Nederland ervaring opgedaan in de mediabranche. Hij heeft directiefuncties vervuld bij onder meer Wolters Kluwer, de FD Media Groep (het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio) en PCM Uitgevers. In juni 2008 ging hij aan de slag als ceo van Foreign Media Group, tot dat bedrijf in 2010 ophield te bestaan.

Trik is meer dan twintig jaar werkzaam geweest bij Sky Radio Group. Hij vervulde sinds 2005 de functie van ceo en is sinds mei vorig jaar ook voorzitter van de Vereniging van Commerciële Radio.

“Ik verlaat met trots, maar toch ook met pijn in het hart een gezond bedrijf met succesvolle radiostations, een waanzinnig leuke groep collega’s en gedegen plannen voor de toekomst”, aldus Trik.

TMG-ceo Herman van Campenhout: “TMG is veel dank verschuldigd aan Ab Trik vanwege de rol die hij heeft gespeeld bij de ontwikkeling van Sky Radio Group. Hij laat een radiobedrijf achter met diverse ijzersterke merken. Een radiobedrijf dat ook een belangrijke bijdrage moet leveren aan de transformatie van TMG tot een leidend crossmediaal bedrijf.”