Shinji Hirano nieuwe president Konami Europa

woensdag 01 februari 2012 - 12:53

Shinji Hirano is benoemd tot president van Konami Digital Entertainment GmbH Europe. Hirano was in dezelfde functie werkzaam in de Verenigde Staten.


Hirano vervangt Kunio Nea. Als Europese president controleert hij vanaf nu alle aspecten van Konami in Europa. Hij vestigt zich in het Europese hoofdkantoor in Frankfurt. Hij zal daarnaast nauw samenwerken met de andere kantoren in Londen, Parijs en Madrid.


Tot 2007 had Konami ook een kantoor in Nederland. Dat werd echter per 1 juni van dat jaar alweer opgeheven. De activiteiten werden vervolgens ondergebracht bij het hoofdkantoor in Frankfurt.


Hirano is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en groei van Konami en legt strategieën vast voor het ontwikkelen van de belangrijkste videogames als Metal Gear Solid, Pro Evolution Soccer en Castlevania. Ook gaat hij zich actief bezighouden met Trading Card Games, de mobiele markt en sociale gamingplatforms.


Hirano: “Ik kijk ernaar uit om de diversiteit die Europa biedt te ondersteunen. Konami is een uitgever met een aantrekkelijke line-up van titels en wij gaan ervoor zorgen dat deze titels de erkenning krijgen die zij verdienen.”