Ook Frank van Etten naar Cloud 9

vrijdag 17 februari 2012 - 14:03

Met het aantrekken van Frank van Etten stapt Cloud 9 Music nu ook in het volkse segment. De zanger heeft een platen- en managementovereenkomst gesloten met de independent.

Samen met producer Edwin van Hoevelaak (Nick & Simon, Jeroen van der Boom, Wolter Kroes) en Cloud 9 werkt Frank aan zijn zesde album. De release daarvan staat gepland ‘rond de zomer’. De eerste single Geef Mij Vannacht is de voorloper van de nieuwe cd en is vanaf nu te downloaden via diverse downloadportals.

Van Etten zit dit jaar tien jaar in het vak. Vorig jaar mocht hij een gouden award in ontvangst nemen voor zijn debuutsingle Leef Als Een Zigeuner. “Ik heb de afgelopen tien jaar vaak zakelijk verkeerde beslissingen genomen”, aldus Van Etten. “Ik ben veel verkeerde mensen tegen het lijf gelopen, waarvan ik dacht dat ze het beste met me voor hadden. Ik heb in al die jaren veel verloren, maar ben gelukkiger geworden door alles wat me wijzer heeft gemaakt. Dat ik na tien jaar een platen-/managementdeal zou tekenen met een stabiele maatschappij had ik nooit durven dromen. Ik ben dankbaar en nu al zeer tevreden over de samenwerking met Cloud 9 Music.”

Cloud 9 is de laatste maanden flink aan het uitbreiden, nu voor het eerst met een artiest uit het Nederlandstalige/volkse repertoire.