Tribe of Noise en Getty Images slaan handen ineen

donderdag 16 februari 2012 - 10:17

De Nederlandse muziekcommunity Tribe of Noise is een samenwerking aangegaan met digitale medialeverancier Getty Images.

De zogenoemde ‘Tribe of Noise Tour Around The World’, die vandaag van start gaat, is de kickoff van deze samenwerking. Doel daarvan is artiesten van Tribe of Noise te linken aan klanten van Getty Images-onderdeel Getty Images Music. Wat beide partijen hiermee willen bereiken, is lokale rechtenvrije muziek aanbieden die ‘perfect’ aansluit op de wensen van Getty-klanten.

De ‘tour’ richt zich op musici, componisten en singer-songwriters die hun producten direct willen licenseren aan mediaprofessionals. Getty Images Music roept hierbij specifiek op tot het produceren van muziek die aansluit bij lokale behoeften van het desbetreffende land en de cultuur. Elke ingezonden track wordt door music supervisors van Tribe of Noise en Getty Images beluisterd en beoordeeld. Daarna wordt de winnende muziek door Getty Images Music online en via de diverse salesteams in de markt gezet.

“We zijn ons terdege bewust van de gevolgen die onze samenwerking kan hebben voor de muziekuitgeverijen”, zegt Tribe of Noise-oprichter Hessel van Oorschot. “Maar wij zijn van mening dat het tijd is voor een verandering. Wat artiesten, opkomende componisten en getalenteerde singer-songwriters hard nodig hebben, is meer publiciteit en inkomsten. Wij denken dat onze samenwerking met Getty Images een grote stap in deze richting is. Ons belangrijkste doel is de onafhankelijkheid van artiesten waarborgen en ze een platform te bieden om muziek te delen. Bovendien wordt de samenwerking van onze artiesten enorm bevorderd doordat we online technologie en social networking gebruiken.”

Meet informatie over de tour is hier te vinden.