Wederom faillissement aangevraagd voor Music Store

donderdag 01 maart 2012 - 15:52

Hermans Holding heeft gisteren een faillissementsverzoek ingediend bij de rechtbank voor Music Store.

Dat meldt Hermans-ceo René de Wit aan Entertainment Business. De onderneming uit Hoorn meldde eind vorig jaar al te stoppen met zijn Music Store-activiteiten. “De versnelling en de wijze waarop dit nu gebeurt is vooral ingegeven door de langlopende huurcontracten van de eigen winkellocaties”, aldus De Wit. “Zodoende zijn we tot onze grote spijt en teleurstelling genoodzaakt het op deze manier te beëindigen. We streven ernaar om, in overleg met de te benoemen curator, de effecten voor klanten en leveranciers tot een minimum te beperken.”

De Wit benadrukt dat Hermans actief blijft in de entertainmentbranche. “Het faillissement betreft nadrukkelijk en alleen Music Store. Verdere mededelingen met betrekking tot Music Store zullen via de nog aan te stellen curator worden gedaan.”

Het is voor de tweede keer in anderhalf jaar dat het faillissement is aangevraagd voor Music Store. De keten ging in oktober 2010 al eens failliet. Hermans kocht de failliete onderneming diezelfde maand en maakte een doorstart. Over het feit dat het niet is gelukt meldde De Wit eind vorige maand: “Met de wetenschap van nu hadden we het anders of misschien niet gedaan. Maar dit is het risico van ondernemen. Bovendien kwam hier een stuk emotie om de hoek kijken. Het zou toch geweldig zijn geweest als we het wél in de lucht hadden kunnen houden? De tijd is ons door externe marktomstandigheden en de staat van de formule niet gegeven. Jamin en Lifestyle (ondernemingen die Hermans in 2010 en 2006 kocht, red.) hebben, in tegenstelling tot Music Store, wel geprofiteerd bij de synergie met Hermans.”