Munich maakt doorstart binnen V2

donderdag 15 maart 2012 - 14:04

Munich Records maakt een doorstart binnen V2 Records Benelux. Vorige week werd het faillissement uitgesproken over het bijna veertigjarige label.

Met het aantrekken van de Munich-catalogus en de daarbij behorende labels verwerft V2 labels en artiesten ‘die zowel in artistiek als in commercieel opzicht spraakmakend zijn’. Binnen de nieuwe structuur blijft een aantal voormalig Munich-werknemers verantwoordelijk voor de labels. Hoeveel dat er gaan worden is op dit moment nog niet bekend.

Onder het Munich-vaandel opereren onder meer World Circuit (Buena Vista Social Club, Fatoumata Diawara), Domino (Arctic Monkeys, Franz Ferdinand, Patrick Watson) en Drag City (Joanna Newsom, Bill Callahan). Munich vertegenwoordigt verder de volledige ACE-catalogus en labels zoals Soul Jazz, CRS, Glitterhouse en Memphis Industries. De afgelopen jaren was Munich ook succesvol met signings zoals Milow, Amatorski en Balthazar.

De afgelopen jaren heeft V2 op het gebied van verkoop en distributie samen kunnen werken met Munich. Beide partijen zijn per 1 januari 2010 nauw gaan samenwerken. ‘Munich complementeert op een fantastische wijze de V2-catalogus’, aldus V2. ‘Gelukkig kan deze ijzersterke combinatie ook in de toekomst onder een dak functioneren.’

Jan van Ditmarsch, commercieel directeur van Bertus Distributie, meldde begin deze week al dat het bedrijf product blijft uitleveren van Munich. Bertus is aandeelhouder in V2 Benelux, sinds de independent zelfstandig verder ging na een management buy-out in februari 2007.