Ziggo komt met cloud-platform voor video-on-demand

vrijdag 07 september 2012 - 09:59

Tijdens de IBC beurs in de Amsterdamse RAI heeft ActiveVideo Networks aangekondigd dat Ziggo de eerste partij is die met een cloud-platform voor video-on-demand diensten start.

Ziggo heeft gekozen voor het Cloud TV virtuele settop-box-platform van ActiveVideo Networks, waarmee interactieve diensten, waaronder video-on-demand, aangeboden worden voor een groot deel van zijn bestaande kabel settop-boxen. Ziggo is daarmee de eerste provider in Europa die een vod-gebruikersinterface aanbiedt gebaseerd op de cloud.

Momenteel presenteert ActiveVideo Networks op de ICB Beurs, die van 6 tot 11 september plaatsvindt in de Amsterdamse Rai, een bètaversie van de Ziggo-dienst. Het is nog niet bekend vanaf wanneer Ziggo de virtuele settop-box gaat uitrollen. In eerste instantie gaat het om functionaliteiten zoals vod-navigatie en een programmagids. Het cloud tv-platform werkt op basis van HTML5, is browsergebaseerd en ondersteunt volgens ActiveVideo Networks alle digitale settop-boxen, CI+ tv’s en connected devices.

Telecompaper meldt dat Ziggo de aankondiging heeft bevestigd en dat deze stap volgends de woordvoerder van Ziggo ‘in lijn is met onze overall tv-strategie zoals anderhalf jaar geleden’ en ‘dat de uitrol niet binnen enkele maanden zal plaatsvinden, maar ook geen jaren zal duren’.