Deezer en BOEP sluiten overeenkomst

maandag 22 oktober 2012 - 12:45

De Nederlandse onafhankelijke digitale muziekdistributeur BOEP heeft een overeenkomst gesloten met het internationale streamingplatform Deezer.

Het Amsterdam Dance Event werd aangegrepen om de deal te tekenen. Beide partijen waren al enige tijd met elkaar in gesprek over de digitale levering van het repertoire van Nederlandse acts en artiesten dat BOEP vertegenwoordigt.

“Het heeft even geduurd, maar wij wilden de best mogelijke deal voor de bij ons aangesloten partners en dat gaat niet over één nacht ijs”, aldus Tom Peters, één van de oprichters van BOEP. “Ik ben heel blij dat we nu onze catalogi kunnen uploaden naar Deezer. Dit platform heeft alles in zich om een van de belangrijkste partijen te worden in het digitale muzieklandschap.”

Deezers editorial manager Nederland, Steijn Koeijvoets, laat weten dat de aansluiting van BOEP voor Deezer zeer belangrijk is: “Wij moeten ervoor zorgen een zo groot mogelijk aanbod te hebben. Zeker in deze cruciale fase, met de uitrol van de samenwerking met T-Mobile, kun je het je niet veroorloven om belangrijke releases voor de Nederlandse markt niet te hebben. Daarom ben ik erg verheugd dat we BOEP mogen verwelkomen en gezamenlijk gaan we werken om onze gebruikers zo goed mogelijk te bedienen.”