Complete voorraad pc-versie Assassin’s Creed III gestolen

vrijdag 16 november 2012 - 10:47

Criminelen hebben deze week de vrachtwagen met de gehele Benelux pc-voorraad van Assassin’s Creed III gestolen. Dat blijkt uit een Ubisoft-mail, in bezit van Entertainment Business, die is verzonden aan retail.

De pc-versie van Assassin’s Creed III staat gepand voor 30 november. In een mail stelt de uitgever te verwachten dat de geplande releasedatum niet in gevaar komt. De uitgever is druk bezig om nieuwe voorraad te produceren en verwacht deze snel uit te kunnen leveren.

Ubisoft meldt de politie ingeschakeld te hebben. Volgens het bedrijf wordt er actief naar de gestolen voorraad gezocht. Om de ontvreemde lading te isoleren, is er een afwijkende ean-code gebruikt voor de nieuwe voorraad. Tevens bevat de nieuwe inlay onzichtbare codes. De codes van de gestolen voorraad zijn inmiddels aan retailers verstrekt. 

Ubisoft adviseert retail om voorraad met deze ean-codes niet te kopen. Als deze games toch worden aangetroffen in winkels of magazijnen, wordt de politie ingeschakeld. Spelers van een gestolen pc-editie van Assassin’s Creed III kunnen daarnaast opgespoord worden via de online activatiecode. Deze moet ingevoerd worden voordat de game is te spelen. 

Door de diefstal kan de speciale Join Or Die-editie voor pc niet nageleverd worden. Deze versie van Assassin’s Creed III bevat content die Ubisoft niet meer kan verkrijgen.