Spotify haalt 100 miljoen dollar op bij investeerders

maandag 12 november 2012 - 12:53

Spotify is bezig met een nieuwe financieringsronde voor meer dan honderd miljoen dollar. De marktwaarde van het bedrijf komt hiermee op zo’n 3,25 miljard.

Dit meldt Billboard. Het is de tweede financieringsronde in een jaar tijd. Vorig jaar werd eenzelfde bedrag opgehaald bij onder meer investeerders Kleiner Perkins Caufield & Byers en het Russische DST Global. Spotify gaat het bedrag gebruiken voor expansie vanuit Mexico richting Latijns-Amerika en vanuit Polen richting Oost-Europa. Spotify heeft, volgens de in juli gepresenteerde cijfers, op dit moment ruim 15 miljoen actieve gebruikers, waarvan vier miljoen betalende. Een miljoen van die betalende gebruikers komt uit Amerika. Het aantal betalende gebruikers neemt toe. 

Het nieuws volgt op het bericht van TechCrunch dat op basis van anonieme bronnen stelt dat Spotify dit jaar mogelijk 500 miljoen dollar aan omzet draait. Waar vorig jaar nog een verlies werd geleden van 60 miljoen dollar op een omzet van 244 miljoen, meldt TechCrunch dat het verlies dit jaar zo’n 40 miljoen dollar bedraagt. Het gros van de kosten zit in de muzieklicenties.

Eind vorige week werd bekend dat Spotify morgen (13 november) het album Eject - het debuut van het Zweedse DJ-duo Cazzette - exclusief op haar platform uitbrengt. Woordvoerders namens Spotify melden te willen onderzoeken of het platform een startende band kan laten doorbreken naar een groter publiek.