Universal Music en HP lanceren nieuwe muziekdienst

maandag 12 november 2012 - 10:40

HP Connected Music is de nieuwe streamingdienst voor HP-computers met Windows 8. De service biedt enkel toegang tot muziek van Universal.

De streamingservice HP Connected Music is gelanceerd in Europa. De Window 8-pc’s van HP zijn echter pas tussen Sinterklaas en Kerst in Nederland verkrijgbaar.

Consumenten kunnen met de dienst drie maanden lang gratis Universal-muziek streamen. Tevens is het mogelijk een beperkt aantal tracks te downloaden voor een andere muziekspeler.

Er is verder nog niet veel bekendgemaakt over de nieuwe streamingservice. Zo wordt het aantal beschikbare nummers niet genoemd en is het ook niet duidelijk welk model HP Connected Music na de gratis periode gaat hanteren. In Het Parool zegt Thierry van Engelen, director digital Universal Music, dat het bedrijf ook niet weet wat er na de drie maanden gaat gebeuren. “Daar denkt ons hoofdkantoor in Genéve nog over na. Het kan een betaalde dienst worden of gratis blijven. Het kan zijn dat we de muziekdienst na drie maanden open gooien voor andere platenlabels.”

Het is niet de eerste keer dat HP in de muziekmarkt stapt. Het bedrijf installeerde op zestien van zijn modellen zogenoemde MusicStation Desktop Edition-software. De dienst werd ondersteund door onder meer Universal Music Group, Sony Music Entertainment, EMI Music, Warner Music International en enkele grote onafhankelijke labels.