Within Temptation tekent bij BMG

maandag 28 januari 2013 - 11:49

Het Nederlandse Within Temptation heeft voor het eerstvolgende album, gepland voor september van dit jaar, een overeenkomst gesloten met BMG. Het management van de band blijft bij AT Productions & Eye Sound.

Within Temptation verkocht de afgelopen jaren wereldwijd meer dan 3 miljoen albums en heeft in de nieuwe overeenkomst gekozen voor het zogeheten ‘masters model’ van BMG, waarbij het uitgangspunt een partnership is. In het traject van de albumrelease worden alle zaken met elkaar afgestemd, waaronder de beschikbare budgetten. Volgens BMG stelt de overeenkomst de band in staat om uiteindelijk meer te verdienen dan in de standaard masterovereenkomsten. Within Temptation is er de afgelopen jaren in geslaagd een internationale carrière te realiseren met succes in onder andere België, Duitsland, Amerika, Engeland en Japan.

Frank Bruens, managing director BMG Benelux, laat in een reactie weten vooral trots te zijn op deze signing: "Within Temptation is tenslotte een van de meest succesvolle bands in Nederland met bovendien een geweldige internationale carrière. Dus inderdaad trots dat we erin geslaagd zijn om met een lokale act deze internationale en alternatieve mastersovereenkomst te tekenen. We ervaren het als een eer om samen met de band en het management te werken aan de nieuwe release.”

Within Temptation-zangeres Sharon den Adel: "We zijn erg blij met het feit dat we een nieuw album kunnen aankondigen en we kijken ernaar uit om voor deze release samen te werken met het team van BMG. Zij hebben voor ons namelijk het best denkbare startpunt gecreëerd dat tegemoet komt aan onze wensen in deze steeds sneller veranderende muziekindustrie.”