Fonos.nl-platform niet meer beschikbaar

maandag 25 februari 2013 - 13:56

Het Fonos.nl-platform is vorige week offline gegaan. Via Fonos.nl was het mogelijk om cd's van Nederlandse makelij te bestellen die niet meer via de reguliere kanalen verkrijgbaar waren.

Op 20 februari is de Fonos.nl website op non-actief gezet. Bezoekers van de site komen nu op een pagina van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid terecht met de mededeling dat Fonos is gestopt.

Fonos was een online muziekcatalogus die gedigitaliseerd materiaal van niet langer leverbare Nederlandse muziek aanbood op cd. Doel van Fonos, dat in 2003 werd opgericht door het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, was het beschikbaar houden het Nederlandse muzikale erfgoed voor een breed publiek.

Fonos.nl was de afgelopen jaren in beheer van Brand Entertainment Network, aangevoerd door onder andere Rob Schouw. Het bedrijf heeft, zo valt op de site van Beeld en Geluid te lezen, ‘wegens omstandigheden de werkzaamheden tijdelijk opgeschort’. Dat betekent dat geen bestellingen meer kunnen worden gedaan en geen leveringen meer worden verricht. Zodra er meer nieuws is, communiceert het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid dit richting de klanten van Fonos.

Brand Entertainment Network was/is ook verantwoordelijk voor onder meer het eveneens niet meer bereikbare MusicTribe.nl-platform, waar bands en artiesten op een doe-het-zelf manier ‘on demand’ albums en tracks fysiek en digitaal kunnen verkopen aan hun achterban.

Brand Entertainment Network is niet bereikbaar voor commentaar.