Ford integreert Spotify in nieuwe modellen

maandag 25 februari 2013 - 17:34

Autofabrikant Ford gaat muziekdienst Spotify integreren in de door hen geproduceerde auto’s. Aanvankelijk alleen in Amerika, Europa staat voor later dit jaar op de planning. 

Ford heeft een geschiedenis met de diverse streaming audioaanbieders. Eerder al werden met Rhapsody, Pandora, MOG en Amazon deals gemaakt voor de Amerikaanse markt. Voor Spotify geldt de samenwerking met Ford als de eerste automobieldeal. Spotify zal compatibel worden gemaakt met de SYNC AppLink-technologie, het spraakgestuurde connectiviteits- en infotainmentsysteem van Ford.

Later dit jaar zal de Ford/Spotify-combinatie in Europa gelanceerd worden als hier de nieuwe Ford EcoSport wordt geïntroduceerd. Het is dan voor Ford-rijders mogelijk om Spotify te bedienen met gesproken commando’s.

Tegen 2015 hoopt Ford zo’n 3,5 miljoen Europese auto’s met het AppLink-systeem (inclusief Spotify) rond te hebben rijden. Het is nog niet duidelijk of Ford door Spotify wordt ingezet om verder uit te rollen in landen waar het nog niet operationeel is. Het van oorsprong Zweedse Spotify is op dit moment in 17 landen, waaronder Nederland en België, beschikbaar.