Nintendo breidt Selects-label uit voor release Wii Mini

vrijdag 01 maart 2013 - 12:46

Het Selects-label van Nintendo wordt voor de release van de Wii Mini uitgebreid met Mario Party 8, Mario Power Tennis, Wii Sports Resort en Super Paper Mario. De vier toptitels moeten de lancering nog meer kracht bijzetten.

Nintendo maakte afgelopen dinsdag bekend op 22 maart de Wii Mini in de Nederlandse markt te lanceren. Het Selects-label omvat enkele toptitels uit de Nintendo-stal, tegen een gereduceerde prijs. Deze spellen, evenals de spellen van de originele Wii, zijn alle speelbaar op de Wii Mini.

De Nederlandse retailers laten weten blij te zijn met de komst van de nieuwe console. Dragan Blom, eigenaar van ForeGames : “De Wii Mini ziet er met die opvallende kleuren leuk uit, het is een gelikt ding. Ik weet nog niet wat de inkoopprijs gaat worden en kan dus ook nog geen prijsstelling voor onze winkels geven. Maar als het in de buurt komt van de buitenlandse prijsstelling, is het een leuk instapmodel voor nieuwe gamers. Het is moeilijk in te schatten hoe de consument op deze console gaat reageren. Je merkt dat mensen de hand op de knip houden en twee keer nadenken voordat ze entertainmentproduct aanschaffen. Tegelijk, uitgaande van die gunstige prijsstelling in combinatie met dat ‘snoepje van de week’  uiterlijk, zou dit misschien wel eens een console kunnen zijn waarvoor men overstag gaat.”