Pinkpop bevestigt Stereophonics

donderdag 28 februari 2013 - 09:52

Ruim een week na de persconferentie waarbij Pinkpop de line-up voor de 2013 editie uit de doeken deed, heeft het festival een nieuwe naam bevestigd. Het Britse Stereophonics zal zondag 16 juni Landgraaf aandoen.

Het optreden van Stereophonics is ter promotie van hun achtste album Graffiti On The Train, dat volgende week via PIAS verschijnt. De eerste single Indian Summer is inmiddels al uit. In de nasleep van de persconferentie met het gros van de namen, maakte festivaldirecteur Jan Smeets ook bekend dat Masters Of Reality Pinkpop zal aandoen. Zij staan op 14 juni op het festival.

Pinkpop 2013 vindt van 14 tot en met 16 juni plaats en kent headliners in The Killers, Kings Of Leon en Green Day. De voorverkoop is afgelopen zaterdag van start gegaan. Volgens festivaldirecteur Jan Smeets loopt de verkoop voorspoedig en waren er in het eerste half uur al ruim tienduizend kaarten verkocht. Voor de 2013-editie lopen vooral de weekendkaarten gestaag door, waar bij eerdere edities vanwege grote headliners als Bruce Springsteen dagkaarten snel gingen.