Triggerfinger ambassadeur Record Store Day Benelux

donderdag 28 februari 2013 - 10:25

De Belgen van Triggerfinger zijn de ambassadeurs van Record Store Day 2013 voor de Benelux. De vierde editie van deze ‘internationale feestdag ter ere van de onafhankelijke platenzaak’ vindt plaats op zaterdag 20 april. 

Special voor Record Store Day brengt Triggerfinger een speciale 10 inch uit, met op kant A een ruim 12 minuten durende cover van Driveby van Neil Young. Op kant B zijn Dirty Down Low en The Other Half van de soundtrack Offline te vinden.

Record Store Day is zes jaar geleden ontstaan in de Verenigde Staten. Nederland viert dit jaar voor de vierde keer Record Store Day. Moke, Tim Knol en Blaudzun gingen Triggerfinger als nationale Record Store Day-ambassadeur voor. De internationale collega-ambassadeur van Triggerfinger is overigens Jack White.

Tijdens Record Store Day Nederland worden er in 85 muziekspeciaalzaken instores gegeven door meer dan honderd artiesten. Verder worden er honderden speciale uitgaves (veelal op vinyl) uitgebracht in een gelimiteerde oplage. Details over de exclusieve en gelimiteerde vinyl-releases die alleen tijdens deze dag beschikbaar zijn, worden eind maart bekendgemaakt. 

“We zijn nog hard bezig met de concrete invulling, maar ik kan nu al zeggen dat de 2013-editie uit zijn voegen barst van de bijzondere instore-optredens en exclusieve releases”, vertelt Marlein Parlevliet, coördinator van Record Store Day.

Bekijk video