Edwin van Hoevelaak start Holliwood Records

woensdag 06 maart 2013 - 12:57

Met het tekenen van Dean Saunders, heeft Edwin van Hoevelaak het nieuwe label Holliwood Records gelanceerd. Van Hoevelaak heeft als doelstelling middels het label te bouwen aan langetermijncarrières van Nederlandse artiesten.

Van Hoevelaak en Saunders tekenden gisteren in de Rooftop Studio’s te Holten het contract. Holliwood Records zal zich volledig richten op artiesten die onder contract staan bij de Van Hoevelaak Entertainment Group. “We hebben al langer ideeën over hoe wij vinden dat in deze moeilijke markt talent ontwikkeld moet worden. Het wachten was op een artiest van naam die wij binnen dat concept konden onderbrengen. Met Dean hebben we al langer gepraat over de ontwikkeling van zijn carrière en zodoende is hij de eerste artiest die we hebben getekend. Daarnaast zijn we bezig met een nieuwe kinderster, die we van jongs af aan gaan begeleiden en debuteert binnenkort ook zanger Roy van Iersel op Holliwood Records.”

Holliwood Records vervangt niet het vanuit Van Hoevelaak Entertainment Group opererende ECM Recordings-label, waarop artiesten in eigen beheer hun werk kunnen laten uitbrengen. “Dat label blijft gewoon bestaan en is een middel voor artiesten die zelf iets willen uitbrengen om dat op laagdrempelige manier te kunnen doen. Holliwood Recordings is een label waarop we actief met onze artiesten aan de slag gaan, bouwen aan hun repertoire en mikken op de lange termijn. We willen blijvers van ze maken. Dean Saunders is een fantastische zanger, maar dat lijkt iedereen vergeten omdat hij vooral bekend is uit allerlei tv-shows waarin hij niet zingt. Zodoende zetten we eerst een aantal singles in de markt om hem weer vooral een zanger te maken. Een album volgt waarschijnlijk eind dit jaar.”