NRGY haalt René Froger binnen

woensdag 06 maart 2013 - 14:07

Deze week verschijnt via NRGY Music Daar Sta Je Dan 2013, de nieuwe single van René Froger. Het is de eerste single van Froger bij NRGY, dat in april een nieuw Nederlandstalig verzamelalbum van de zanger uitbrengt.

De smartlap Daar Sta Je Dan (Waar Zijn Al Je Vrienden) stond oorspronkelijk op Frogers album Doe Maar Gewoon uit 2007, maar is nooit op single uitgebracht. De 2013-editie is een remix, en reactie op de populariteit van het nummer bij optredens. Froger zat voorheen bij EMI/Dino, de single is de eerste op NRGY Music. “René en ik hebben jarenlang, eerst bij CNR Music en later natuurlijk bij Dino Music, samengewerkt”, verklaart Tom Peters van NRGY Music. “We hebben de draad weer opgepakt. René heeft graag een vertrouwd klein team om zich heen en de mogelijkheid deed zich nu voor vanwege de overname van EMI door Universal. Door de welwillende medewerking van Universal is deze combi tot stand gebracht. Wij denken dat we met onze expertise René hoog terug in de hitparade kunnen brengen.”

Frogers laatste reguliere studioalbum stamt uit 2011. De nieuwe single is de voorloper van een in april via NRGY Music te verschijnen Nederlandstalig verzamelalbum van René Froger, waarop een aantal niet eerder op cd verschenen nummers komen te staan.

Daar Sta Je Dan 2013 (Waar Zijn Al Je Vrienden) wordt voorzien van een videoclip waarin acteur Dirk Zeelenberg een hoofdrol speelt.