Publieksprijs Thuiswinkel Award voor Cosmox

vrijdag 08 maart 2013 - 12:58

In de categorie Boeken, Films, Games & Muziek heeft e-tailer Cosmox de publieksprijs in de wacht gesleept tijdens de jaarlijkse Thuiswinkel Awards. In de andere categorieën waren geen entertainmentpartijen onder de winnaars.

De Thuiswinkel Awards worden elk jaar uitgereikt door de Stichting Nationale Thuiswinkel Awards van branchevereniging Thuiswinkel.org. De stichting organiseert onafhankelijke verkiezingen voor webwinkels in Nederland sinds 2001. De Vlaamse tegenhanger, de Be-Commerce Award, riep in 2012 het sinds 2006 bestaande Cosmox al uit tot beste online entertainmentretailer. Hubert de Koning, directeur van Cosmox, is trots. “Het winnen van een publieksprijs is geweldig, het zijn tenslotte de klanten waar we het voor doen. Hun waardering is voor ons het allerbelangrijkst. Bij Cosmox bieden we een ruim assortiment, snelle levering en goede service. Bovendien worden alle bestellingen altijd gratis bezorgd. Het is fijn dat de klanten dit zo waarderen.”

De Stichting Nationale Thuiswinkel Awards heeft tijdens de uitreiking van de publieksprijzen tevens de nominaties voor de Publieksprijzen XL en de Vakprijzen bekendgemaakt. Dit jaar zijn 55 webwinkels in 17 categorieën genomineerd voor de Publieksprijzen XL. Om mee te dingen naar één van de Thuiswinkel Award Publieksprijzen XL moet de betreffende webwinkel een jaaromzet van meer dan 5 miljoen euro behalen.

De winnaars van de Thuiswinkel Award Publieksprijs XL worden aan de hand van een consumentenonderzoek dat door Q&A Research & Consultancy is uitgevoerd. Bol.com en ECI zijn genomineerd in de categorie Boeken, Films, Games & Muziek. Eerstgenoemde is in drie andere publiekscategorieën genomineerd, alsmede voor een vijftal vakprijzen.  Voor de publieksprijs Tickets voor Evenementen en Cultuur gaan HEMA, See Tickets en VakantieVeilingen.nl op voor de prijs. De Publieksprijzen XL en de Vakprijzen worden donderdag 28 maart uitgereikt op het gala van de Stichting Nationale Thuiswinkel Awards in Grand Hotel Huis ter Duin te Noordwijk aan Zee.