THQ sluit eind maart definitief deuren van Nederlands kantoor

donderdag 07 maart 2013 - 12:16

Het Nederlandse kantoor van THQ in Breda gaat eind maart definitief dicht. Jeroen Pompen, regional managing director Southern Europe, laat weten dat alle nog lopende zaken afgehandeld zijn.

Bij de bekendmaking van het wereldwijde sluiten van THQ liet Pompen al weten dat het bedrijf ‘zijn verantwoordelijkheid neemt tegenover retailers en personeel’. Destijds sprak hij de verwachting uit dat het kantoor in Breda tot medio juni actief zou blijven. Twee maanden vooruitlopend op die planning sluit THQ Benelux eind maart het kantoor. Pompen: “De afwikkeling met retail en personeel is vlotter gegaan dan we eerder dachten. Belangrijker is dat dit op een correcte wijze is gedaan.” Pompen zegt nog niet te weten wat zijn volgende carrièrestap is. “Daar ga ik de komende tijd over nadenken.”

Eind januari viel het doek voor THQ. De eigen gamelicenties van de geplaagde uitgever werden per opbod aan onder meer Koch Media, SEGA, Take Two Interactive en Ubisoft verkocht. De veiling volgde na de surseanceaanvraag die THQ eind vorig jaar indiende. Naast het uitstel van betaling bracht investeringsgroep Clearlake Capital een bod uit om alle operationele onderdelen van het bedrijf te verwerven. Volgens schuldeisers zou er echter meer geld te verdienen zijn als THQ per onderdeel verkocht zou worden. Een rechter oordeelde in het voordeel van de schuldeisers en een losse onderdeelveiling werd aangekondigd.