Ziggo trekt topman Deutsche Telekom aan

donderdag 07 maart 2013 - 12:52

René Obermann treedt per 1 januari 2014 in dienst als ceo van Ziggo. Obermann bekleedt momenteel dezelfde functie bij Deutsche Telekom. Obermann volgt Bernard Dijkhuizen op, die aan het eind van het jaar met pensioen gaat.

"Na vijftien goede jaren bij Deutsche Telekom ben ik zeer verheugd om als ceo van Ziggo van start te kunnen gaan”, aldus Obermann. “Het is mijn wens om als ondernemer dichter bij de operatie te staan en betrokken te zijn bij de fascinerende en snel veranderende diensten en producten in de wereld van media en entertainment. Ziggo is daarom de ideale organisatie en ik kijk ernaar uit om per 1 januari 2014 als ceo van Ziggo van start te gaan."

"Wij zijn erg enthousiast dat René Obermann Ziggo komt versterken”, zegt Andy Sukawaty, voorzitter van de raad van commissarissen van Ziggo. “Zijn leidinggevende capaciteiten en brede, wereldwijde ervaring zullen helpen om de langetermijngroei en service-innovatie van Ziggo voort te stuwen. Ziggo heeft vele successen gekend met Bernard Dijkhuizen als ceo in het leveren van toonaangevende producten en diensten aan consumenten in Nederland. René Obermann is de perfecte opvolger om het bedrijf door een nieuwe fase van groei, innovatie en marktleiderschap te leiden.”