Omstreden clip bezorgt Robin Thicke eerste plaats

vrijdag 12 april 2013 - 10:33

Het liedje Blurred Lines van Robin Thicke stijgt deze week naar de eerste plaats van de GfK Dutch Single Top 100. Daarmee scoort de Canadees Amerikaanse singer/songwriter zijn eerste nummer 1-hit in ons land.

Ook in Frankrijk, Australië en Nieuw-Zeeland is Blurred Lines een groot succes. Dat succes heeft Thicke deels te danken aan de omstreden videoclip van het liedje, waarin hij samen met de gastrappers T.I. en Pharrell Williams wordt omringd door drie naaktmodellen. In de kuise versie van de clip zijn de dames gekleed, maar in de ‘unrated’ clip dragen zij slechts een string. Bovendien wordt in die clip de tekst ‘Robin Thicke has a big dick' getoond. Dat heeft ervoor gezorgd dat YouTube de ‘unrated’ versie niet beschikbaar stelt op haar kanaal met als reden dat zij geen clips vertoont waarin naaktheid wordt gebruikt binnen een seksuele context. De ‘unrated’ versie is wel te zien via Vevo, waar de clip al meer dan een half miljoen keer is bekeken. De kuise clipversie is ruim drie miljoen keer bekeken. Beide clips zijn gemaakt door regisseur Diane Martel. Om de clip te mogen maken heeft Robin Thicke heeft toestemming gevraagd aan zijn vrouw, de actrice Paula Patton. 

Voor de 36-jarige Thicke betekent Blurred Lines pas zijn derde hit in Nederland. Eerder was hij hier succesvol met de singles When I Get You Alone (2003; no. 5) en Magic (2008; no. 33). Samen met topproducer Pharrell Williams (Neptunes/N.E.R.D.) werkt Thicke momenteel aan de opnamen van zijn zesde album, waarvan de release pas in het najaar wordt verwacht.