Eerste nummer 1-hit Katy Perry in Single Top 100

maandag 24 februari 2014 - 10:42

Met haar nieuwe single Dark Horse scoort Katy Perry deze week haar eerste nummer 1-hit in de GfK Dutch Single Top 100. Ook in de Top 40 stijgt zij met Dark Horse deze week door naar de eerste plaats. In die lijst had zij al twee nummer 1-hits op haar naam staan, te weten I Kissed A Girl (2008; 1 week op één) en Hot N Cold (2008; 1 week).

Ook in de Amerikaanse Billboard Hot 100 staat Dark Horse op de eerste plaats. Voor Perry betekent dat haar negende nummer 1-hit in die lijst. Op het door Dr. Luke, Max Martin en Cirkut geproduceerde Dark Horse laat Perry zich bijstaan door rapper Juicy J, lid van het Amerikaanse hiphop-collectief Three 6 Mafia. Katy Perry en Juicy J brachten het nummer voor het eerst live op televisie ten gehore tijdens de uitreiking van de Grammy Awards afgelopen 26 januari in Los Angeles.

Hoewel Perry twee keer voor een Grammy was genomineerd, won zij er geen een. De nummer 1-hit Dark Horse is na Roar en Unconditionally alweer de derde single afkomstig van Perry’s laatste album Prism, dat deze week doorstijgt naar een 21ste plaats in de Album Top 100. Het album wordt momenteel door Universal Music ondersteund met een uitgebreide tv-campagne.

Op 7 mei aanstaande start Perry haar Prismatic World Tour met een concert in Belfast, Ierland. Vervolgens treedt zij op in Schotland en Engeland waarna Amerika aan de beurt is. Vooralsnog staan er geen Nederlandse concerten op haar agenda.