Wim Pel Productions opent nieuwe filmzaal

donderdag 21 augustus 2014 - 13:08

Met de oplevering van een nieuwe bioscoopzaal annex filmmixage-studio in septemer breidt Wim Pel Productions (WPP) verder uit. “De ontwikkelingen in de markt zorgen ervoor dat we ook fysiek kunnen groeien”, aldus directeur Jeroen Pel.

 WPP beschikt vanaf september over elf professionele geluidsstudio's, een transfer-copy studio en twee dvd-studio’s. “We konden de beschikking krijgen over extra ruimte in ons huidige pand en hebben daarin een hoogwaardige filmmixage studio gerealiseerd in de vorm van een kleine bioscoopzaal”, aldus Jeroen Pel, die samen met Birgit Schoolmeesters de directie van het bedrijf vormt. “De zaal is voorzien van twintig stoelen en maakt dat we naast de nasynchronisatie van speelfilms, ook de audionabewerking volledig in huis kunnen gaan verzorgen.” De zaal wordt op 9 september officieel geopend.

Met de opening van de nieuwe studio speelt Wim Pel Productions onder andere in op de groei van producties uit eigen land. Jeroen Pel: “Waar in het verleden op film geschoten werd en het maken van producties daardoor een dure bezigheid was, is het tegenwoordig met de digitale techniek een stuk makkelijker om financiering rond te krijgen en sneller en goedkoper te werken. De stappen die we nu zetten, sluiten daar naadloos op aan. Deze unieke studio biedt bovendien veel mogelijkheden voor onze klanten, zoals het houden van (pers)presentaties, screenings en viewings in een prettige toepasselijke en sfeervolle setting.”

Met meer dan twee decennia ervaring geldt Wim Pel Productions (WPP) als een instituut op het gebied van nasynchronisatie van tekenfilms en live action-films.