Nieuwe U2 verschijnt op 13 oktober

woensdag 10 september 2014 - 09:37

Op 13 oktober vindt de wereldwijde fysieke release plaats van het nieuwe album Songs Of Innocence van U2. Het album is nu al gratis digitaal beschikbaar via iTunes en de fansite van U2. 

U2 maakte dit nieuws gisteravond zelf bekend tijdens de Apple Inc. conferentie waar de Ierse rockband het nummer The Miracle (Of Joey Ramone) live uitvoerde. Songs Of Innocence is het dertiende studioalbum van U2 en de opvolger van het uit 2009 daterende No Line On The Horizon.

Het album is met hulp van onder anderen Danger Mouse, Paul Epworth, Ryan Tedder, Declan Gaffney en Flood opgenomen in Dublin, Londen, New York en Los Angeles. Het album bevat elf songs waaronder het slotnummer The Troubles met een vocale bijdrage van de Zweedse singer/songwriter Lykke Li.

Behalve de standaardversie met 24 pagina’s booklet brengt Island/Universal Music ook een DeLuxe versie van het album uit. Daarin zit een bonusdisk met akoestische uitvoeringen van alle nummers plus vier bonustracks. Het album komt ook als dubbelelpee leverbaar.

De complete tracklisting van Songs Of Innocence ziet er als volgt uit:

 1. The Miracle (of Joey Ramone)
 2. Every Breaking Wave
 3. California (There Is No End To Love)
 4. Song For Someone
 5. Iris (Hold Me Close)
 6. Volcano
 7. Raised By Wolves
 8. Cedarwood Road
 9. Sleep Like A Baby Tonight
 10. This Is Where You Can Reach Me Now
 11. The Troubles (feat. Lykke Li)