3voor12-journalist Atze de Vrieze wint Pop Media Prijs 2014

maandag 19 januari 2015 - 10:27

De Pop Media Prijs is op zaterdag 17 januari 2015 tijdens Eurosonic Noorderslag in de Groninger Oosterpoort uitgereikt aan Atze de Vrieze van VPRO’s 3voor12. 

Volgens het juryrapport ‘toonde De Vrieze zich opnieuw een enorm veelzijdig journalist die even liefdevol en met kennis van zaken schrijft. Zijn productie grenst aan het ongelooflijke en bestrijkt echt het hele veld van de popmuziek. Hoge en lage cultuur, rock en dance, indie en mainstream: De Vrieze vindt het allemaal even belangrijk. Hij wordt vooral gedreven door wat een journalist van andere mensen onderscheidt: de jacht naar nieuws.”

De overige twee genomineerden waren fotograaf Andreas Terlaak en DJBroadcast.

De Pop Media Prijs wordt uitgereikt door Hogeschool Inholland ter stimulering van de Nederlandse popjournalistiek. Aan de Pop Media Prijs is een bedrag verbonden van € 2.500,-, dat door de Hogeschool Inholland beschikbaar wordt gesteld. Door dit initiatief te sponsoren, verbindt de hogeschool haar studenten Muziek en Media & Entertainment Management met hun toekomstige werkveld.

De jury bestond dit jaar uit Gijsbert Kamer (Popjournalist de Volkskrant, juryvoorzitter), Wilbert Mutsaers (NPO, Zendermanager 3FM, Radio 6 Soul & Jazz en FunX), Mark Deuze (Hoogleraar Mediastudies/Journalistiek, Universiteit van Amsterdam), Arne van Terphoven (namens redactieteam Mary go Wild, winnaar Pop Media Prijs 2013) en Mark van Bergen (popjournalist Eindhovens Dagblad, Auteur ‘Dutch Dance’, winnaar Pop Media Prijs 2013).