SEGA kondigt reorganisatie aan en schrapt 300 banen

vrijdag 30 januari 2015 - 17:43

Game-uitgever SEGA gaat zich in de nabije toekomst alleen richten op games voor mobiel en online gebruik. Om het bedrijf klaar te stomen voor de toekomst verdwijnen er 300 arbeidsplaatsen.

SEGA gaat in de toekomst geen fysieke games meer uitbrengen. De uitgever richt zich op digitale games, waarbij de nadruk komt te liggen op games voor smartphones en online. Ook zal het bedrijf meer inzetten op merchandising met het karakter Sonic.

Door de aangekondigde reorganisatie verdwijnen er 300 banen. MCV meldt dat de desbetreffende werknemers een vervroegd pensioen aangeboden krijgen. Het is nog niet bekend of er ook gedwongen ontslagen volgen.

Het is niet de eerste keer dat SEGA reorganiseert. In 2010 ontsloeg het bedrijf 73 man. Iets meer dan twee jaar later maakte SEGA bekend dat de stekker uit vijf kantoren werd getrokken. In 2012 sloten de vestigingen in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Australië hun deuren. De reden voor deze reorganisatie had te maken met de veranderende focus van fysiek naar digitaal product.