Jonge generatie hiphopartiesten presenteert zich op New Wave

vrijdag 06 maart 2015 - 15:46

Op 10 april aanstaande presenteert een jonge generatie hiphopartiesten zich met het op Schiermonnikoog opgenomen album New Wave. Dat gebeurt tijdens een door Bassline georganiseerde clubavond in Paradiso Amsterdam.  

New Wave is een gezamenlijk project van TopNotch en Buma Music Academy. Buma Music Academy is een initiatief van Buma Cultuur om de muziekles weer terug op de middelbare school te brengen in een eigentijdse vorm.

“We hebben nu een generatie jonge MC’s die heel veel met elkaar samenwerken. Dat zijn TopNotch-artiesten maar ook niet TopNotch-artiesten. Daar omheen hangen heel veel producers. Het idee was om die eens bij elkaar samen te brengen. Zo is het project New Wave ontstaan,” vertelt Erik Zwennes van TopNotch.

Begin februari kwamen artiesten als Ronnie Flex, Jonna Fraser, Lil Kleine, Bokoesam, Idaly, Lijpe, SFB, D-Double, Ares, Afriki, Cartiez Paris, Cho, Ramiks, Monsif, Spanker, Krankjoram, Jack Chiraq en Garrincha bij elkaar in een tot studio omgebouwde locatie op Schiermonnikoog waar binnen twee weken tijd een compleet nieuw album werd opgenomen. Tussendoor werden workshops georganiseerd waarbij ook de winnaar van Buma Challenge, Navarone Lobato alias Nivi van de Open Scholengemeenschap Bijlmer, aanwezig mocht zijn.

Het album New Wave bevat muzikaal zeer uiteenlopende tracks, variërend van rauwe straatraps tot en met potentiële pophits. Het gehele opnameproces op Schiermonnikoog werd vastgelegd door hiphopplatform Puna.nl. Dit heeft geresulteerd in een vierdelige documentaire die in aanloop naar de releasedatum via YouTube wordt verspreid.

Voor eerste 500 bezoekers van de presentatie op 10 april wordt een gratis fysiek exemplaar van het album beschikbaar gesteld.