Plannen voor poppodium in Assen

vrijdag 13 maart 2015 - 15:49

Er zijn plannen voor een nieuw poppodium in Assen. Onder de naam Bonaparte moet de hoofdstad van Drenthe een podium krijgen dat vooral als opstapplek voor beginnende bands dient. Het podium opent in september de deuren.

Initiatiefnemer Robert Jan van Hoogdalem heeft vandaag zijn plannen uit de doeken gedaan in Dagblad Van het Noorden. Van Hoogdalem, voorheen voor Podium in Hoogeveen werkzaam als programmeur, vindt dat de hoofdstad van Drenthe een volwaardig poppodium moet hebben. “Nu moeten muziekliefhebbers naar Groningen of Zwolle, terwijl ze dan fijn bij huis blijven.” De naam is gelinkt aan Napoleon Bonaparte, die Assen haar stadsrechten gaf. “Het is een chique naam met een goede uitstraling.”

Inhoudelijk mikt het nieuwe podium op nieuw talent en oudere bands die opnieuw gaan touren. “Bij elke artiest wil ik een lokale support-act”, aldus de initiatiefnemer, die met het podium meerdere partijen aan zich wil binden door samen te werken met het beroepsonderwijs en stageplekken te bieden op onder meer het gebied van beveiliging.

Financieel hoopt Van Hoogdalem op een startsubsidie en daarna moet het podium zelf de broek op kunnen gaan houden door middel van een brede programmering. Bonaparte wil de deuren op 20 september openen, voorafgaand aan Popronde Assen.