Major Lazer nieuwe nummer 1 in Single Top 100

vrijdag 03 april 2015 - 14:48

Met het nummer Lean On stijgt Major Lazer deze week door naar de eerste plaats van de GfK Dutch Single Top 100. Daarmee komt een einde aan de lange periode waarin OMI de dienst uitmaakte in de lijst. 

Cheerleader van OMI stond maar liefst tien weken op één. Alleen in februari moest de Jamaïcaanse zanger even plaatsmaken voor Jan Smit, die met zijn single Recht Uit M’n Hart toen één weekje bovenaan stond.

Major Lazer is een project van de Amerikaanse DJ/producer Thomas Wesley Pentz alias Diplo. Voor de nieuwe nummer één in de Single Top 100 werkte hij samen met de Franse DJ/producer William Grigahcine alias DJ Snake  en de Deense singer/songwriter Karen Marie Ørstedt alias MØ. Hun gezamenlijk opgenomen single Lean On bezorgde hen al top tien noteringen in Finland, Denemarken en Australië. Eerder werkte Major Lazer/Diplo samen met Bruno Mars, Shaggy , Sean Paul en onze eigen The Partysquad (Original Don).

Lean On is de eerste single van het nieuwe album van Major Lazer dat de titel Peace Is The Mission draagt en begin juni wordt uitgebracht op Diplo’s door Warner Music gedistribueerde eigen label Mad Decent.