Muziek-app Sleeve Music op eigen benen

dinsdag 07 juli 2015 - 09:10

Muziek-app Sleeve Music heeft zich losgemaakt van moederbedrijf Orange Tribes. Sleeve Music wil zich nog meer concentreren op de app om zo sneller te kunnen groeien.

Orange Tribes lanceerde de app Sleeve Music in 2013. Twee jaar en een half miljoen gebruikers verder staat Sleeve Music op eigen benen. Het nieuwe bedrijf wordt geleid door Orange Tribe-oprichter en CEO Maarten-Jan Vermeulen en Sander Reneman. Hendrik van Iterson is als partner bij Sleeve betrokken. Orange Tribes blijft verantwoordelijk voor de techniek van Sleeve Music.

Vermeulen: “Door op eigen benen te staan kunnen we ons nog beter focussen op de groei in activiteiten en gebruikers. De komende tijd zullen we meer tijd en aandacht hebben om slimme scenario’s in de app te kunnen toepassen en het aanbieden van live streaming binnen ons platform.

Meer over de nieuwe activiteiten en met wie Sleeve deze gaat realiseren, wil Vermeulen nog niet zeggen. “We zijn in vergevorderde gesprekken met een aantal grote namen. Als de handtekeningen onder het contract staan, mag ik pas zeggen wie dat zijn en wat we samen gaan doen.”

Wel meldt de CEO dat verschillende partijen interesse hebben getoond in de techniek van Sleeve Music. “Zij willen deze branded gebruiken. Daarom zijn we ook bezig met een white label-versie van Sleeve.”