Black Ops III met 550 miljoen dollar omzet grootste release van het jaar

woensdag 11 november 2015 - 15:31

Call Of Duty: Black Ops III gaat de geschiedenis in als de grootste entertainmentrelease van het jaar. Met een omzet van meer dan 550 miljoen dollar in drie dagen verslaat de game de opening van Jurassic World.

Drie dagen na de release heeft Call Of Duty: Black Ops III een omzet van meer dan 550 miljoen dollar behaald. Dit zou volgens Activision Blizzard meer zijn dan welke entertainmentrelease (bioscoop, muziek en boeken) dit jaar.

De uitgever geeft geen breakdown tussen fysiek en digitale verkopen, maar stelt wel dat laatstgenoemde, vergeleken met vorig jaar, bijna verdubbeld zijn. De verkopen in fysieke retail zou daarnaast significant meer zijn dan de twee vorige Call Of Duty-games. Spelers zouden daarnaast in de eerste drie dagen meer dan 75 miljoen uren online hebben geklokt.

Eric Hirshberg, CEO of Activision Publishing: "De lancering van Call Of Duty: Black Ops III is groter geweest dan welke game- of filmlancering dit jaar. Belangrijker is dat onze fans nog nooit zoveel tijd hebben besteed aan een Call Of Duty-game. Een speler van Black Ops III is meer uur bezig met dit deel dan met welke eerder verschenen Call Of Duty."