Pinkpop komt met tribunes bij 3FM-podium

dinsdag 29 maart 2016 - 12:54

Er komen dit jaar twee zittribunes en drie uitgangen bij het 3FM-podium op Pinkpop. Het festival neemt die maatregel naar aanleiding van de grote drukte bij Avicii vorig jaar en de verwachte drukte ditmaal bij de show van Major Lazer. Dat vertelde festivaldirecteur Jan Smeets in een interview aan Festileaks.

Een uitbreiding naar vier dagen, naar voorbeeld van concurrent Rock Werchter, ziet Smeets nog altijd niet zitten en een verruiming van de sluitingstijd (0.00 uur) evenmin. Smeets gaat in het interview ook in op programmakeuzes als The Who (willen alleen als headliner komen en die plek ziet Pinkpop nu niet voor ze) en weinig hiphop (“De programmacommissie is niet direct voor hiphop.").

De bierprijs vormt altijd een hangijzer bij de Pinkpop-persconferentie en het festival toont zich standvastig: het blijft bij 2,50 euro (voor 25 cl.). Op het gebied van cashless betalen zijn er ook nog geen veranderingen te verwachten. Smeets oordeelt dat 'veel cashless-systemen failliet gaan', dat mensen het lastig vinden dat ze niet kunnen zien hoeveel saldo ze hebben en dat het 'vertragend aan de kassa werkt'.

Lees het volledige interview met Jan Smeets op Festileaks.

Pinkpop 2016: nieuwe namen en voorverkoop
De 47e editie van Pinkpop vindt plaats op 10, 11 en 12 juni in Landgraaf. Headliners zijn Red Hot Chili Peppers, Rammstein en Paul McCartney. De organisatie maakte vandaag zeven nieuwe namen bekend: Sara Hartman, Miamigo, Jungle By Night, Walking On Cars, Clean Pete, Madi Hermens en Midas. Hiermee zijn 55 van de 58 acts op het affiche bekend. Weekendkaarten zijn al uitverkocht, er zijn nog wel dagkaarten verkrijgbaar voor €95,- (inclusief €5,- servicekosten) via de website van Ticketmaster, de winkels van Primera en meer dan twintig andere voorverkoopadressen