Alda Events legt beslag op aandelen van SFX Entertainment

vrijdag 13 mei 2016 - 09:36

Het Nederlandse bedrijf Alda Events heeft beslag laten leggen op de aandelen van ID&T, SFX Europe en Sensation Brazil. Die aandelen zijn eigendom van SFX, waar Alda Events ruim 23 miljoen dollar van eist. Dat meldt Quote.

Het Amerikaanse SFX kocht na ID&T en Awakenings eind 2014 ook 50 procent van Alda Events, het bedrijf dat onder meer A Day at the Park en Amsterdam Music Festival organiseert en gespecialiseerd is in internationale tournees voor top-dj's als Armin van Buuren en Hardwell. Alda zou 23,4 miljoen dollar ontvangen voor de verkoop van de helft van de aandelen, maar SFX bleef in gebreke bij de afgesproken termijnbetalingen. Reden voor Alda Holding B.V.-eigenaren David Lewis en Allan Hardenberg om beslag te laten leggen op de aandelen.

Het beslag geldt naast ID&T, SFX Europe en Sensation Brazil ook de aandelen van Alda die al aan SFX waren overgedragen en de bankrekeningen van SFX bij Deutsche Bank Nederland, ING, Rabobank en ABN Amro. SFX verkeert momenteel in een Chapter 11 faillissement en heeft problemen met de cashflow. SFX stuurt bij de Amerikaanse rechtbank aan op een schikking, een verzoek dat waarschijnlijk later deze maand behandeld wordt.

Beatport uit de etalage en offline
Woensdag werd bekend dat de geplande verkoop van Beatport niet doorgaat. SFX kleedt de downloadportal, die het in februari 2013 voor circa 50 miljoen dollar kocht, noodgedwongen uit. Voor Beatport betekent dat de stekker uit de streamingdienst, mobiele app, videostreaming en nieuwssite, de sluiting van kantoren in L.A., New York en Nederland en het ontslag van wereldwijd vijftig medewerkers. Alleen de downloadstore blijft overeind, waarmee het danceplatform terugkeert naar de basis.