24.000 bezoekers en nieuwe data Festival Mundial in Tilburg

woensdag 29 juni 2016 - 10:09

Festival Mundial beleefde afgelopen weekend een uitverkochte editie. 24.000 bezoekers kwamen op zaterdag en zondag naar het festvial in de Tilburgse Spoorzone. Daar traden meer dan 150 acts op dertien podia op.

Mundial richt zich op wereldse muziek, (straat)theater, dans en circus. Op het muziekprogramma stonden grote namen als Typhoon, Kraak & Smaak, Shantel & Bucovina Club Orkestar, Matisyahu, Wende Snijers en Zuco 103. En ook de nieuwe generatie hiphoppers was present met Ronnie Flex, Lil' Kleine, SBMG en Broederliefe. Daarnaast werden bezoekers met een early bird-ticket getrakteerd op een intiem verrassingsoptreden van Selah Sue.

Creatief directeur Erwin Schellens reageerde opgetogen tegen de lokale media: "Dat zoveel mensen ondanks de regen met een enorme smile hier over het terrein lopen is het grootste compliment dat je kunt krijgen."

Het festival heeft meteen de data voor volgend jaar geprikt. Festival Mundial is dan op 24 en 25 juni 2017. Tot en met vrijdag 1 juli zijn early-early bird tickets te koop voor 25 euro.