Arthur ter Braak verlaat FAME

woensdag 29 juni 2016 - 14:12

Arthur ter Braak neemt na 14 jaar afscheid van FAME. Zijn werkzaamheden worden overgenomen door Ricardo van Dijk, directeur Media Markt Amsterdam Centrum. Van Dijk benadrukt dat het om een amicaal afscheid gaat. "De afgelopen 14 jaar was hij het gezicht van FAME en wij en de klanten zullen hem zeker gaan missen." 

In augustus komt er een einde aan de samenwerking tussen Arthur ter Braak en FAME powered by Media Markt. Ricardo van Dijk, directeur van Media Markt Amsterdam, laat weten dat Ter Braak het afgelopen jaar een belangrijke toevoeging is geweest voor de herpositionering van FAME binnen Media Markt. “Hij is samen met Jeroen de Ruiter essentieel geweest voor het succes. Arthur wilde echter meer. Het ondernemerschap kwam weer boven. Hij zou het liefste meer verantwoordelijkheid en controle krijgen. Binnen een grote organisatie als Media Markt gaat dat echter niet zo makkelijk. We hebben toen samen besloten dat hij buiten de organisatie andere uitdagingen gaat zoeken.”

Van Dijk benadrukt dat het om een amicaal afscheid gaat. “Iedereen hier is erg blij wat Arthur de afgelopen jaren heeft neergezet. De afgelopen 14 jaar was hij het gezicht van FAME en wij en de klanten zullen hem zeker gaan missen in de dagelijkse gang van zaken binnen FAME. Dankzij de inzet van het hele FAME-team hebben we ervoor kunnen zorgen dat FAME behouden is voor Amsterdam en de muziek- en filmliefhebbers.”

Het vertrek van Ter Braak heeft niets te maken met mogelijke negatieve resultaten van de relatief nieuwe entertainmentwinkel. Van Dijk: “We kijken terug op een goed eerste jaar. Het is ons gelukt om FAME op de kaart te zetten. Zowel binnen Media Markt als bij de klanten. Voor Media Markt is deze manier van entertainmentproduct verkopen een mooie toevoeging. Hiermee maken we het verschil. Overigens blijft Jeroen de Ruiter [verantwoordelijk voor onder andere de inkoop en in de tijden van FAME compagnon van Ter Braak – red.] wel bij ons werken. We gaan het tweede jaar in vol goede moed, maar nemen afscheid van Arthur. FAME is een echte forel gebleken die tegen de stroom in wist te zwemmen en zelfs drie keer wist door te starten na een sluiting. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat FAME nog jaren zal blijven bestaan en met zijn vele vaste klanten een toegevoegde waarde voor Media Markt zal blijven.”

FAME powered by Media Markt opende in oktober vorig jaar in Media Markt Amsterdam Centrum aan Oosterdokskade 67. FAME maakte een doorstart nadat de entertainmentwinkel in juni vorig jaar wegens 'financieel zwaar weer' zijn deuren moest sluiten.