Rapper Josylvio en Cloud 9 Music sluiten publishingdeal

maandag 04 juli 2016 - 14:20

De Nederlandse rapper Josylvio en Cloud 9 Music hebben een publishingovereenkomst gesloten. Josylvio staat onder contract bij het label Van Klasse (Bart van Houten en Esko), dat onlangs een samenwerking aanging met Cloud 9 Music. Het muziekbedrijf vertegenwoordigt vanaf heden het bestaande en nieuwe werk van de rapper. Aanstaande vrijdag 8 juli verschijnt het debuutalbum Ma3seb van Josylvio.

Joost/Yousef/Josylvio is half Egyptisch, half Nederlands en is geboren en getogen in Naarden. In zijn tracks laat de rapper horen dat zijn geboortestad ook een andere kant heeft dan de Gooische glamour waar men Naarden mee associeert. Op zijn dertiende begon Josylvio, geïnspireerd door Tupac, met rappen. Op de middelbare school leerde hij Esko kennen, maar ze verloren elkaar uit het oog. In 2014 kruisten hun wegen bij toeval opnieuw; deze keer besloten ze om hun muzikale talenten te verenigen. Dit resulteerde in tracks als ‘Regenboog’ (Latifah ft Josylvio, Keizer en Sevn Alias), ‘In de Laan’, ‘Le7nesh’, ‘Money Stories’ en de recente hit ‘La La La’.

Van Klasse is ontstaan in 2014 naar een idee van Stacey Walroud (Esko) en Bart van Houten. Een jonge talentvolle producer/rapper en een oude rot met veel ervaring. Stacey wil graag muziek maken en rappen. Bart wil, met zijn jarenlange ervaring, talenten een kans wil geven. Van Klasse is meer dan een muzieklabel alleen. Naast rappers en producers heeft Van Klasse ook een grafisch vormgever, een styliste, een dj, een MC en een clipmaker in dienst. 

Op de foto van links naar rechts: Pieter van Bodegraven (Cloud 9 Music), Mo Fouradi (Cloud 9 Music), Josylvio, 
Raymond van Vliet (Cloud 9 Music).