Emiel Haring nieuwe Manager Marketing en Communicatie bij 013

donderdag 18 augustus 2016 - 11:02

013 Poppodium heeft een nieuwe Manager Marketing en Communicatie gevonden in Emiel Haring. De 33-jarige Rotterdammer start vanaf september bij het Tilburgse poppodium. Haring komt van het Rotterdamse Metropolis Festival, waar hij de afgelopen vier  jaar als directeur werkte.

"Na vier te gekke jaren waarin we aan een sterker en beter gepositioneerd Metropolis Festival hebben gewerkt was het voor mij tijd om het stokje over te dragen", reageert Haring. "Ik combineerde mijn rol bij Metropolis de laatste jaren met een baan als contentstrateeg bij IN10. Ik kijk er naar uit om de kennis en ervaring uit deze beide werelden nu in te kunnen zetten in deze droomfunctie bij 013."

Afgelopen jaar rondde 013 een grootscheepse verbouwing af en realiseerde daarmee een grote groei. Het bezoekersaantal is met 60% gestegen em het Roadburn Festival groeide ook mee naar 4.000 bezoekers. Verder haalde 013 samen met mede-organisator Mojo 11.00 bezoekers naar de Spoorzone van Tilburg voor het uitverkochte WOO HAH! festival. WOO HAH! gaat in 2017 als tweedaags festival verder. Ook het personeelsbestand werd uitgebreid: 013 nam negen nieuwe werknemers aan. Daarmee vindt het podium het tijd geworden om ook de marketing & communicatie afdeling te versterken. Emiel Haring krijgt daar een managementrol.

Haring: "Digitale ontwikkelingen veranderen de manieren waarop publiek muziek ontdekt, naar muziek luistert, tickets koopt, een concert en een zaal beleeft. Die ontwikkelingen bieden ontzettend veel kansen - zeker voor marketing - en op dat vlak is er voor 013 zeker nog te winnen. Dat is een uitdaging die ik graag met beide handen beetpak."

013-directeur Frens Frijns is verheugd over de komst van Haring. "Met Emiel Haring krijgen we een stevige kracht met veel inhoudelijke kennis op deze post. Met zijn verleden in zowel de culturele- als de corporate wereld heeft hij kennis en ervaring binnen het digitale domein en de popcultuur. Emiel heeft zich reeds bewezen als strateeg, organisator en manager waarbij inhoud, zakelijkheid en commercie hand in hand gaan. Een fijne bagage die past bij de ontwikkeling van 013 als grootste zelf programmerende popzaal van Nederland. Met Emiel krijgen we een marketingmanager die het ‘next level’ van 013 mede gaat vormgeven."