Incubate komt met intieme speelhal Incubate Arcade

woensdag 24 augustus 2016 - 08:55

Het Incubate festival komt gewoonlijk iedere editie met een in het oog springend idee. Zo werden al eens ruim honderd piano's in Tilburg en omstreken geplaatst en was er in 2010 een Pirate Conference. Voor de komende september-editie lanceert het festival met Incubate Arcade.

Incubate Arcade draait om indie games en wel het soort die niet thuis vanachter het beeldscherm worden gespeeld, maar games die uitnodigen om je lichaam te gebruiken en waar bijvoorbeeld je kleren de controller zijn. Games die allemaal op een originele manier gebruik maken van audio en muziek. Volgens Incubate is die beweging in opkomst. Het festival nodigt daarom ''s werelds meest inventieve en creatieve game-ontwikkelaars uit, om te laten zien hoe niet-traditionele games mensen kunnen samenbrengen en intimiteit kunnen cultiveren'.

Thema's
De thema's van de eerste Incubate Arcade zijn 'Vrouwen in games' (vrouwen uit de gamesindustrie delen hun ervaringen) en 'De nieuwe intimiteit': 'alternatieve manieren om met elkaar om te gaan en een experimentele spelervaring samen'. Op het programma staat een scala aan interactieve installaties, games en workshops. In Theater De NWE Vorst wordt 'een speelbare tentoonstelling' ingericht.

Film
Het filmprogramma is ook net bekendgemaakt en kent een primeur. Voor het eerst zal de Borscht Corporation de eigen filmcollectie in Nederland exposeren. Dagelijks is er voor 90 minuten aan korte films te zien in het Cinecitta filmtheater.

Incubate Arcade vindt 8 tot en met 11 september plaats in Theater De NWE Vorst, parallel aan het festival. Meer informatie op de site.