AT&T betaalt 85 miljard dollar voor Time Warner

maandag 24 oktober 2016 - 14:46

AT&T gaat Time Warner overnemen. Met de overname is een bedrag gemoeid van 85 miljard dollar. De telecomgigant wordt daarmee in één keer het grootste mediaconglomeraat in Amerika.

Door de overname wordt AT&T groter dan concurrent Comcast en is het in één klap het grootste mediaconglomeraat in Amerika. Volgens Hollywood Reporter heeft Comcast een marktwaarde van 154 miljard dollar, AT&T komt na de overname op 305 miljard dollar.

Zowel het bestuur van AT&T als van Time Warner gaat akkoord met de overname. "Voor beide sectoren is dit revolutionair", zegt Time Warner-CEO Jeff Bewkes tegen persbureau Reuters. "Of het nu gaat om films, televisies of originele content, we willen dat mensen die kunnen zien waar en wanneer ze maar willen. Met AT&T kunnen we dat."

AT&T is met 130 miljoen abonnees de op een na grootste telecomprovider van Amerika. Marktleider Verizon heeft er ongeveer 10 miljoen meer. Onder meer HBO, CNN, Warner Bros. Entertainment en Warner Bros. Interactive Entertainment vallen onder Time Warner. Daardoor komen onder meer de licenties van Game of Thrones, Harry Potter en de Batman-films in handen van AT&T.