Top Notch en YoungCapital presenteren Wereldtitel dammen 2016 in Nederland

donderdag 24 november 2016 - 15:32

In samenwerking met YoungCapital ondersteunt Top Notch de Wereldtitel dammen 2016. De strijd gaat tussen de Nederlanders Jan Groenendijk (18) en Roel Boomstra (23).

Van 3 tot en met 18 december spelen Jan Groenendijk en Roel Boomstra twaalf wedstrijden op verschillende locaties in het land. De eerste vier dagen vindt de wedstrijd plaats in het Van Swinderen Huys in Groningen, daarna verhuizen de heren met hun dambord naar het stadhuis van Wageningen, waarna de laatste partij wordt gespeeld in Den Haag. De openingswedstrijd zal in de Eerste Kamer in Den Haag plaatsvinden.

Verder gaan de jonge damtalenten binnenkort op stap met Ronnie Flex en ter introductie is er een filmpje geschoten waarin Noah’s Ark’s Jiggy Dje Jan en Roel introduceert.

Kees de Koning: "Vorig jaar raakte ik geprikkeld door het verhaal van Jan Groenendijk, die schijnbaar uit het niets ineens kans maakte om de jongste Wereldkampioen dammen van de wereld te worden. Dammen heeft misschien niet het stoerste imago, maar is ontzettend goed voor je ontwikkeling en brein. Het is een sport voor hen die het laatste gekozen werden bij gym, maar later misschien wel de grootste stappen maken. Wij willen als Top Notch deze unieke finale tussen twee jonge Nederlandse wereldsterren ondersteunen en iedereen laten zien hoe leuk de damsport is. Hoe je met doorzettingsvermogen en een uitzonderlijk talent in iets georganiseerds als de sport ook uit het niets kan doorbreken en de beste kunt worden. Dit is de toekomst, de new wave van de damsport.”

Bekijk video