Ook Willem II zoekt digitaal voetbaltalent in FIFA 17

dinsdag 03 januari 2017 - 12:35

In navolging van Ajax en PSV stapt ook Willem II in de e-sports. De voetbalclub is op zoek naar een gamer die de Tilburgse tricolore vertegenwoordigt op nationale en internationale FIFA-toernooien.

In samenwerking met Pro Players organiseert Willem II vier online FIFA 17-toernooien, waar spelers zich kunnen kwalificeren voor de finale op zaterdag 14 januari in het Koning Willem II stadion. Na de finale kiest Willem II de e-sporter uit die de club mag gaan vertegenwoordigen.

De e-sporter moet affiniteit te hebben met FIFA17, voetbal en Willem II. Daarnaast moet de kandidaat goed overweg kunnen met FIFA Ultimate Team op zowel de Xbox One als de PlayStation 4. De minimumleeftijd is 16 jaar en deelname kost 5 euro.

De toernooien starten op 8, 10, 11 en 12 januari om 19.30 uur. Per toernooi kunnen 32 gamers meedoen. Op de website van Willem II is meer informatie te vinden over het inschrijven en de voorwaarden.

Vorig jaar maakten Ajax en PSV bekend op zoek te zijn naar een e-sporter om de club te vertegenwoordigen op FIFA-toernooien. In september tekende de professionele gamer Koen Weijland een contract bij de Amsterdamse voetbalclub.