Ronnie Flex nieuwe nummer één in Single Top 100

vrijdag 06 januari 2017 - 14:44

Het muziekjaar 2017 start met een nieuwe nummer één in de GfK Dutch Single Top 100. Het is Ronnie Flex die deze week met de track Energie de koppositie overneemt van Mariah Carey.

De Amerikaanse zangeres, die met de jaarwisseling een opmerkelijk optreden gaf op Times Square in New York, ziet haar kersthit All I Want For Christmas Is You rigoureus uit de Single Top 100 vallen.

Op Energie wordt Flex bijgestaan door Frenna van SFB. Beide zangers/rappers werkten eerder samen in de track Slow Motion en op het album New Wave. Voor Ronnie Flex levert Energie zijn derde nummer 1-hit in de Single Top 100 op. Eerder scoorde hij samen met Lil’ Kleine twee nummer 1-hits met Drank & Drugs (2015; 4 weken op 1) en Niet Omdat Het Moet (2016; 1 week). Voor Frenna is Energie zijn tweede nummer 1-hit. Eind vorig jaar bereikte hij samen met Jonna Fraser & Emms de eerste plaats met het nummer My Love, dat deze week op een elfde plaats in de Single Top 100 staat genoteerd.

Het door Boaz van de Beatz geproduceerde Energie is de tweede single van het nieuwe album van Ronnie Flex dat dit voorjaar via TopNotch gaat verschijnen. Eerste single Plek Als Dit staat al twaalf weken genoteerd in de Single Top 100 met een elfde plaats als hoogste positie en inmiddels bijna zes miljoen streams op Spotify.

In februari en maart gaat Ronnie Flex voor het eerst met zijn eigen Deuxperience Band op tournee. De tour start op 18 februari met een concert in de Neushoorn Leeuwarden en eindigt vooralsnog op 25 maart in Grenswerk Venlo.