Dua Lipa wint Public Choice Award op openingsavond ESNS

donderdag 12 januari 2017 - 11:09

Dua Lipa heeft tijdens de uitreiking van de European Border Breakers Awards, dat de aftrap is van Eurosonic Noorderslag, de Public Choice Award gewonnen. De muzikant kreeg de prijs uitgereikt in het Martini Plaza in Groningen.

Van de tien winnaars van de European Border Breakers Awards (EBBA) bleek Dua Lipa de meest populaire. De Britse artiest werd met een groot aantal online stemmen tot EBBA-winnaar gekozen. De andere genomineerden waren Alan Walker, Era Istrefi, Filous, Hinds, Jaakko Eino Kalevi, Jain, Namika, Natalie La Rose en Walking On Cars.

Het afgelopen jaar stond Dua Lipa op een grote hoeveelheid festivals zoals Lowlands, Frequency, Pukkelpop en Way Out West, terwijl haar muziek in de charts terecht kwam in landen zoals Denemarken, Nederland, Duitsland en Oostenrijk.

Elk jaar worden de EBBA uitgereikt aan tien Europese artiesten als erkenning van het succes dat zij buiten hun eigen land bereiken. Dit succes wordt gemeten aan de hand van airplay, verkoop van geluidsdragers, live optredens binnen Europa en de positie in de European Border Breakers Charts.

De EBBA wordt georganiseerd door Eurosonic Noorderslag in samenwerking met de Europese Commissie (Creative Europe) en de European Broadcasting Union. Verder is er ondersteuning van Buma Cultuur, het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Provincie Groningen, de Stad Groningen en Music Week.

De EBBA show wordt zaterdag 14 januari om 01.00 uur integraal uitgezonden op NPO3.

Foto: Jorn Baars