Gigstarter breidt marktplaats voor live muziek uit naar België

woensdag 11 januari 2017 - 10:32

Na een lancering in Spanje krijgt de Amsterdamse start-up Gigstarter nu ook een Belgische versie. Het bedrijf dat muzikant en opdrachtgever aan elkaar koppelt zonder hiervoor commissie te vragen, heeft de Vlaamse variant van het online platform dinsdag gelanceerd.

Paul de Kuyper, oprichter van het platform: “We zien heel veel muzikaal talent in België, die moeten in binnen en buitenland gemakkelijker aan optredens kunnen komen dan nu mogelijk is. Ook zien we enorme kansen voor een uitwisseling tussen Nederland en België doordat er geen taalbarrière is, de reiskosten laag zijn en beide landen een rijke geschiedenis vol live muziek hebben.”

Op het platform zijn in Nederland ruim 1.300 Nederlandse artiesten aangesloten die direct en persoonlijk te benaderen zijn. Afgelopen september is de website ook gelanceerd in Spanje en al snel sloten tientallen artiesten zich daar aan. “We zien dat ons concept bestaansrecht heeft en merken dat doorbreken in het buitenland voor veel artiesten een bottleneck is. Met de komst van ons platform in diverse landen willen we dit op gaan lossen. We krijgen nu de eerste boekingen voor live muziek binnen in Spanje en in de toekomst willen we het mogelijk maken om de hele Europese markt voor live muziek toegankelijk te maken via Gigstarter.”