Kees van Weijen verlaat [PIAS] Rough Trade en herlanceert eigen bedrijf

maandag 09 januari 2017 - 14:12

Kees van Weijen is vanaf deze week niet meer werkzaam bij [PIAS] Rough Trade. Hij heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Van Weijen blijft wel actief in de muziekindustrie.

Zo is hij herkozen als bestuursvoorzitter van STOMP (Stichting Onafhankelijke Muziek Producenten), het indie-platform binnen de NVPI. Ook blijft Van Weijen actief als voorzitter van IMPALA, de belangenvereniging voor een groot aantal Europese onafhankelijke muziekmaatschappijen. En tot slot blijft hij in ieder geval bestuurslid van de NVPI tot na de ledenvergadering in juni. Van Weijen heeft bovendien zijn eigen bedrijf HIT4US nieuw leven ingeblazen. Hij is te bereiken via van.weijen@wxs.nl.

“Het woord ‘stoppen’ staat niet in de Grote Van Weijen en dus zullen jullie mij nog regelmatig tegenkomen in mijn geliefde muziekwereld!” aldus Van Weijen. “Na vele prachtige muziekmomenten met collega's, media en artiesten wil ik alle muziekfanaten waar ik al die jaren mee heb mogen werken ontzettend bedanken. Want jullie hebben er voor mij een prachtige tijd van gemaakt!”

Van Weijen heeft tientallen jaren in de muziekindustrie gewerkt. In het verleden was hij onder andere directeur bij MCA Music en Universal Music. Tot deze week was hij directeur en mede-eigenaar van [PIAS] Rough Trade Distribution.